אייפדים, מקבוקים ומה שבינהם

השבוע בבניין האקדמיה למוזיקה בניו יורק ורחוק ממטה החברה בחרה אפל לחשוף מספר חידושים ושחררה לנו דגמי אייפד פרו (iPad Pro), מקבוק אייר (MacBook Air) ולאחר שנים של המתנה מק מיני (Mac Mini) חדש.

iPad Pro

ה-iPad Pro החדש מגיע בשני גדלים חדשים: 11 ו 12.9 אינצ'. לראשונה באייפד ויתרה אפל על כפתור הבית הפיזי וכלל הפעולות יבוצעו בעזרת מחוות מה איפשר את צמצום שולי המסך.
משפחת הפרו התחדשה בטכנולוגיית זיהוי הפנים Face ID ומיישרת קו עם אייפוני הדגל, XS ו-XS Max. עוד קריצה לאייפון היא יציאת האוזניות, או היעדרה הבולט.

מחיר בסיס: $799

למרות שהאייפד החדש מכיל כוח עיבוד עוצמתי גרפיקה שלטענת המציגים "חזקה כמו אקסבוקס 1 X ולא צריכה חיבור לחשמל" אינני חושב שבמחיר כזה הוא באמת יהפוך
למכשיר יותר נמכר מקודמיו כי אחרי הכל יש מחשבים ניידים שעושים יותר ועולים פחות. בנוסף לזה האביזרים הנוספים כמו העיפרון או המקלדת לא זולים כלל והמחיר
של כלל הקניה עלול לעבור את רף ה1500 דולר למוצרי הבסיס כך שבעצם עדיף לקנות את מחשב המקבוק אייר שהוצג.

החידוש שמבחינתי אומר הכי הרבה על העתיד הוא נטישת חיבור ה-Lightning שכה מזוהה עם אפל (מאז 2012…).
אפל מנסה כבר כמה שנים לגרום לנו לחשוב על האייפד פרו כמחשב לכל דבר ואין כמו מעבר לסטנדרט החדש USB-C כדי להבהיר את הנקודה.
את חלק מפירות השדרוג כבר ראינו בדמות טעינה הפוכה (אייפד מטעין אייפון) ובטח נזכה לעוד הפתעות בהמשך.
האם בקרוב נראה USB-C גם באייפון? נותר לקוות שכן.

בפתיחת האירוע עלה מנכ"ל אפל טים קוק על הבמה ופתח בכך:

זה כל כך נהדר להיות בניו יורק. אנחנו אוהבים את ניו יורק, יש בה קהילת יוצרים מדהימה שחשובה לנו כי היום נדבר על המוצר היצירתי ביותר שלנו—המק.

MacBook Air

ליין המקבוק אייר זכה לחידוש המשמעותי הראשון מאז 2012. אנחנו מקבלים מעבד Coffee Lake (דור 8) של אינטל עם מעבד גרפי מובנה משופר. הזיכרון המרבי עלה ל-16GB והאחסון המרבי ל-1.5TB.
הפעם אין זכר לחיבור טעינה מגנטי, קורא הכרטיסים, יציאת Thunderbolt 2 ו-USB-A רגילים. את הכל מחליפים צמד חיבורי USB-C. מזהים פה דפוס?

ואם כבר דפוס, ברור שיציאת האוזניות בשלהי חייה אצל אפל. עם זאת, מקומה במקבוק אייר החדש שמור לעת עתה.

חיבור האוזניות שרד. אל תגלו לג'וני אייב

 

ה-Air מצטיין כבר כמה דורות בסוללה נדיבה. הפעם הקיבולת המוצהרת ירדה קצת (כ-50Wh במקום 54Wh), אבל זמן הפעולה המוצהר עומד על "עד 12 שעות".
בין היתר יתמוך המחשב בכרטיס גרפי חיצוני על ידי חיבור Thunderbolt 3. פד העכבר גדל והפעם משולב במחשב סורק טביעות אצבע.

מחיר בסיס: $1,199 (עליה מ-$999)
ממש  לא זול יחסית לחומרה שמקבלים, במיוחד אם משווים לדגם הבסיס של מקבוק פרו שעולה $1,300 וכולל חומרה טובה משמעותית.

Mac Mini

הגענו למכשיר האחרון שהוצג, המחשב השולחני הזעיר שלא עודכן משנת 2014. כעת, הוא מציג שדרוג משמעותי, עם עד 64TB זכרון ואחסון של עד 2TB.
השנה אחד מהפיצ'רים הבולטים הוא היכולת לחבר מספר מחשבי מק מיני אחד לשני לתצורת אשכול (cluster), יכולת שפונה בעיקר לחוות שרתים ייעודיות.

מחיר בסיס: $799
בגרסת הבסיס המחשב יכלול מעבד i3, זכרון 8GB DDR4 ואחסון של 128GB בלבד.

סיכום

לא אגיד שהתאכזבתי מהאירוע אבל אוכל לציין שלחלוטין ציפיתי לדברים נוספים למשל אייפד מיני איימק ואיירפודס 2 אבל לא הגיע זמנם עדיין, אומנם הציגו עדכון תוכנה נחמד אבל אני חושב שאפל עושה טעות וכבר מספר אירועים לא קטן לאורך שנתיים מוציאה מכשירים יקרים במיוחד שלא שוברים את השוק ובטח שלא את המתחרים.

הלקוחות כבר הבינו את זה ואני מקווה שגם אפל, אם לא יוצג שינוי משמעותי בדמות המחירים אנחנו עלולים להיות עדים לנפילה של חברה שהייתה החדשנית ביותר בטכנולוגיה של ימינו.
למרות כל זה טים קוק טוען ש 51% מקוני מק בעולם קונים אותו לראשונה ושנמכרו כ-100 מליון מכשירי מק בעולם בסך הכל. הוא טוען שמשתמשי מקבוק אייר בוחרים בו כי הוא נוח לתפעול קטן ועוצמתי ולכן היה חשוב לפתח את עוצמתו אף יותר.

השדרוגים שהוצגו בהחלט מרשימים כולם לעומת הגרסאות היוצאות. עם זאת, עקב אכילס של אפל פה הוא המחיר. אפל בהחלט לא מנסה לשבור את השוק ושומרת על רמת מחירים גבוהה, שאף עלתה משמעותית במקבוק אייר. אולי השנה נקבל יותר תמורת הכסף אבל אי אפשר להתעלם ממגוון יצרנים שמציעים היום, לפחות על הנייר, חומרה טובה יותר במחיר נמוך יותר. בעיקר אם נכניס להשוואה את היצרניות הסיניות השונות.

 

 

TekTok logo