גילוי נאות
Unbiased

כל המוצרים נקנו מכספי

האם סטודנט להנדסה יכול להסתדר רק עם אייפד?

שלום כיתת חשמל

לפני כשנה התקבלתי ללימודים בתור סטודנט להנדסת חשמל וחיפשתי כלי שיעזור לי ללמוד.
היה לי מחשב של אפל באותה תקופה אך ידעתי מראש שזה לא יענה לי על הצרכים שלי בתור סטודנט שרוב כתב הלימודים שלו יהיה בעיקר נוסחאות שבניגוד לטקסטים שאפשר יחסית בקלות לרשום במחשב.

הדילמה:

בתור איש טכנולוגיה התחלתי להסתכל על מכשיר Surface Pro 4 של מייקרוסופט שהוא מחשב בפני בעצמו אשר מגיע עם עט דיגיטלי ועליו ניתן לרשום בכתב יד אך מהר מאוד ויתרתי על התענוג בעיקר בגלל תג מחיר גבוה וכי אני לא הכי מתחבר לווינדוס באופן אישי. הסתכלתי על טאבלטים נוספים כמו של סמסונג אבל משום מה לא הכי התחברתי.

ההחלטה: אייפד+עיפרון+מקלדת

לבסוף, כחודש לפני תחילת שנת הלימודים, החלטתי להישאר במגרש הביתי שלי, אפל, (לא התחברתי לאנדרואיד), ולרכוש אייפד פרו בגודל 9.7 אינץ׳. בחרתי בדגם של 128 ג׳יגה זיכרון ועם חיבור סלולרי כדי שאוכל לגלוש בכל מקום, בנוסף לזה רכשתי גם את Apple Pencil שיוצר במיוחד עבור אותו מכשיר ומקלדת של Logitech שגם היא מתחברת בצורה מיוחדת למכשיר.

לפני הלימודים ניסיתי לבחון את המכשיר ולראות כמה הוא עונה על הצרכים הלימודיים שלי, האינטרנט היה מלא בביקורות של ביצועים ומספרים טכניים אבל עם מעט מאוד ביקורות או המלצות לסטודנטים. החלק הקשה היה באמת למצוא אפליקציות שידעו לקחת את היתרונות שיש בעיפרון וכן יאפשרו לי כתיבה.

OneNote – חינם, אבל גם חינם עולה כסף

האפליקציה הראשונה שפניתי אליה הייתה  OneNote של מייקרוסופט שמוצעת בחינם בחנות אבל השימוש דורש רישיון של אופיס, שאת המחירים ניתן למצוא באתר של מייקרוסופט, שהיה לי מראש.
האפליקציה מציעה חוויה טובה אבל היו כמה דברים שהפריעו לי איתה וזה הרצון של מייקרוסופט להשאיר את המשתמש בשירותי הענן שלה. אני לא משתמש PC ואינני משתמש בווינדוס והאינטגרציה מול Microsoft OneDrive איננה נוחה עבורי.

פלטפורמת שיתוף הקבצים למשתמשי PC דורש המרה לקובץ PDF וגם שם הממשק פחות אינטואיטיבי. חלק מהיתרונות של ה- Apple Pencilהיו חסרות כמו היעדר שינוי בכתב עם עוצמות לחיצה שונות או זיוות שונות, לכן החלטתי שהיא איננה מתאימה עבורי ללימודים.

מחיר: חינם.
קישור להורדה.

Notability – פתרון כולל עם בעיות מעצבנות

האפליקציה השנייה שבדקתי הייתה Notability. האפליקציה קיבלה המון שבחים והביקורת עליה באינטרנט היו טובות מאוד. החלטתי לרכוש אותה בשביל ללמוד אותה לפני שמתחילה שנת הלימודים. האפליקציה בנויה ברמה גבוהה מאוד, היו לה המון יתרונות כגון פריסת עמוד למשבצות או שורות, בחירת עוצמות כתיבה שונות, חלוקה למקצועות, סימניות ועוד.

האפליקציה עוזרת בציור קווים ישרים, התעלמות מהיד המונחת על המכשיר בזמן כתיבה, סנכרון מול הענן לפי בחירת המשתמש (אני כמובן בחרתי ב-iCloud של אפל) ועוד. השתמשתי בה כל הסמסטר הראשון בלימודים ואחריו גם הבנתי שיש לה כמה חסרונות כמו מחסור בהיררכיה מורכבת כך שלא יכולתי להפריד בין הסמסטרים.

האפליקציה עוזרת בקווים ישרים אבל רק אם אני מנסה לצייר מצולע או מעגל, בשביל צורות אחרות הייתי צריך לפנות ליוצר הצורות והשימוש בו היה מסורבל ולא נוח. החלטתי להישאר איתה בכמה קורסים בסמסטר השני כי היא עדין אפליקציה מעולה אבל הרגשתי שאני צריך לבחון עוד אפשרויות.

מחיר: 39.90
קישור להורדה.

GoodNotes 4 – Notes & PDF – צורות בכיף, חלוקה פחות

בתחילת הסמסטר השני הייתי צריך לצייר הרבה צורות וכשראיתי ש-Notability מאטה אותי, הבנתי שיש צורך בשינוי, חבר ללימודים הראה לי את GoodNotes 4 – Notes & PDF.
האפליקציה טובה ונותנת מענה מאוד טוב להשלמת צורות גיאומטריות, בנוסף יש לה הרבה יתרונות כמו עטיפות למחברות שונות, שימוש בעטים דיגיטליים אחרים (למעט זה של אפל שתומך כמובן). היו לה גם חסרונות: היעדר חלוקה לנושאים, כלומר אם היה לי קורס במתמטיקה ורציתי שכל המחברות בנושא יהיו תחת אותה תיקיה לא הייתה לי האפשרות לנהל את זה וככה מצאתי את עצמי עם 20 מחברות באותה תיקיה.
עוד משהו שפשוט לא הצלחתי להתרגל אליו זה המעבר בין עמודים ב GoodNotes4 כל עמוד מוצג בנפרד וצריך לדפדף אחד אחד או לקפוץ לעמוד הרצוי בעוד ש Notability הייתי גולל עוד והיה סימון קטן שמתחיל עמוד חדש, חלקכם אולי יגידו שאני קטנוני כי גם במחברת רגילה זה ככה אבל הנוחות ש-Notability נתנה לי פשוט לא רציתי לחזור לאחור, זה ממש הרגיש כמו לראות סדרה בהפרדה גבוהה ואחרי זה לחזור למסך ישן בשחור לבן.

מחיר 31.90 ש"ח.
קישור להורדה.

סוללה:

חיי הסוללה של האייפד והעיפרון יוצאים מן הכלל. אפל מתחייבת לזמן סוללה של "עד 10 שעות" באייפד אך בפועל אני מגיע ליותר מזה, במקרה של העיפרון אפל מתחייבת לזמן סוללה של 12 שעות עבודה וזה די מה שמקבלים. בנוסף, את העיפרון אפשר להטעין בעזרת האייפד וזה מאוד זריז, כ-15 שניות הטענה מספיקות בערך לחצי שעה של שימוש.
אני מטעין את האייפד ואת העיפרון רק בבית ורק אם יש לי ימים מאוד ארוכים של כ 10-11 שעות לימוד אני מגיע לאחוזי סוללה נמוכים מ20%.

סיכום:

חיפשתי מכשיר שיעזור לי ללמוד ובהחלט מצאתי אחד. אינני משתמש בדפים כלל או בעט, למעט מבחנים, ואני חושב שהאייפד פרו הוא הכלי הכי נוח ללמידה.
יש לי גישה לאינטרנט מכל מקום, הזמינות היא מידית וקלה, להבדיל ממחשב שהוא לעיתים מסורבל יותר. הכל אצלי מסודר אולי בפעם הראשונה בחיי וגם בתור תלמיד אני מסודר ויש לי את כל החומר בכל מקום שאני נמצא. יש לי גישה לכל מה שאני כותב מכל מכשיר ואם חס וחלילה משהו קורה לאייפד הכל מגובה לענן.
אני רואה את חברי לספסל הלימודים מסתובבים עם מחשבים גדולים, קלסרים מלאי דפים שזה כבד מאוד, מסורבל ולא נוח בעוד שאני מגיע עם אייפד והעיפרון ללא מטען אפילו.
בזכותי חלק מחברי רכשו עבורם אייפד ללימודים והם אינם מתחרטים ואפילו מרצה אחד קנה אייפד וגם זה בשל כל היתרונות שיש למכשיר הנפלא הזה.

עוד דבר אחד..

אנחנו נמצאים לפני ההשקה של מכשירי אייפון חדשים, יש גרסת בטא ל-iOS 11 ושם, אפליקציית הפתקים המובנית עברה שדרוג מאוד משמעותי כמו שראיתי באינטרנט (אינני אוהב להתעסק עם גרסאות בטאות) ואני מחכה לה בקוצר רוח שתצא עדין לא מצאתי את האפליקציה שעונה לי לכל הצרכים, אולי הפתרון הכי טוב עבורי יהיה בסוף האפליקציה המובנית של אפל. רק הזמן יאמר.

לעוד מידע וכתבות בנושא הצטרפו לקבוצות הפייסבוק שלנו, שם אפשר להמשיך את הדיונים ואתם גם יכולים לרשום לנו בתגובות למטה.

 

TekTok logo