גילוי נאות
Unbiased

חלק מהמידע לכתבה נמסר ממשרד היח"צ אייזנברג אליאש. בין הכתב ו-BUFF היה ניסיון לקשר עסקי בעבר לפני ההנפקה, בעת כתיבת הכתבה לא התקיים קשר כזה.

הסכם החסות בפלטפורמת BUFF מעיד על יחס אחר לגיימינג ב-2021

שנת 2020 היתה שנת הקורונה, אך הקורונה הביאה עמה צמיחה עצומה בכל מה שקשור לדיגיטל, אונליין, ומה שניתן לעשות באינטרנט בעבודה ובפנאי.

כאשר כולנו בבית, אנחנו משחקים יותר משחקי וידאו ומשחקי אונליין וצופים יותר ביוטיוב ושירותי הסטרימינג כמו Twitch. ערוצי יוטיוב גדלו והתפתחו, פלטפורמות גיימינג התעצמו וצמחו והמשקיעים הגדולים שעד עכשיו התעניינו בהייטק וחברות סטארטאפ החלו לשים לב לתופעה. עם כניסתנו ל-2021 ההשפעות הדיגיטליות של 2020 מתחילות לחלחל וגם הכסף הגדול מתחיל לזרום.

2021 היא שנת ההנפקות המוצלחות ביותר שידעה המדינה

שנת 2021 הביאה הנפקות (IPO) רבות למשק הישראלי. בפרק הפודקאסט של "צרות בהייטק" על "המתעשרים החדשים", הכירו לנו את אלי (שם בדוי) שעומד להרוויח קרוב ל-1,000,000 דולר מההנפקה של החברה שלו ואלי הוא לא לבד. לפי נתוני יולי 2021, 48 חברות ישראליות הנפיקו (IPO) בבורסה בשווי כולל של 300 מיליארד דולר. מבין החברות ניתן למצוא את: Monday, JFrog, Playtika, Similar Web  ועוד.

בתחום הגיימינג יש לנו את באפ טכנולוגיות, או BUFF בקיצור, שהנפיקה באוגוסט השנה אחרי סבב גיוסים מוצלח של 30.6 מיליון שקל לפי שווי של 130 מיליון שקל.

עילי דה-בר, אופיר גרטנר, אופיר שרעפי

הודעתו של עילי דה בר, מנכ"ל BUFF וממייסדי החברה, הראתה שהוא מאמין בתחום הגיימינג ומוכן לעשות את הצעד הנדרש: "אנו שמחים להצטרף לבורסה בת"א, מודים למשקיעים על הבעת האמון ורואים בהנפקה אבן דרך חשובה בהתפתחות החברה. שוק הגיימינג העולמי הוא שוק ענק שנמצא בצמיחה משמעותית, אסטרטגיית החברה היא לפעול להמשך הצמיחה המואצת בפעילותה, בין היתר באמצעות הרחבת שיתופי הפעולה העסקיים, שיפור מתמיד של הטכנולוגיה והגברת פעילות השיווק וההפצה".

BUFF היא לא חברת גיימינג סטנדרטית

מה שמיוחד בהנפקה של BUFF, מעבר לכך שהיא חברת הגיימינג הראשונה בארץ שהונפקה, היא ש-BUFF מעולם לא פיתחו משחקים. אז למה בכל זאת היא נקראת חברת גיימינג?

BUFF לא מפתחת משחקים אלא שירותים (Services) המשפרים יכולות וחוויות עבור גיימרים, סוג של מועדון לקוחות. הפלטפורמה תומכת במשחקים הפופולריים ביותר כיום שגם משוחקים אונליין מול שחקנים נוספים: Fortnite, Counter Strike, League of Legends, DOTA 2, Cal of Duty: Warzone, PUBG, APEX Legends, Rocket League ועוד.

כיצד מסייעת BUFF לגיימרים?

BUFF פיתחה פלטפורמת Freemium לגיימרים. ניתן להתקין אותה בחינם על ווינדוס, iOS ואנדרואיד והיא פועלת על גבי משחקים ספציפיים, לרבות משחקי אונליין תחרותיים וכאלה המשתתפים בתחרויות eSport. BUFF פועלת במקביל למשחק מבלי להשפיע עליו או לדרוש משאבי מערכת כבדים.

התוכנה עושה שימוש בטכנולוגיות למידה ובינה מלאכותית (AI) ומעניקה לשחקנים תגמול בצורת נקודות (Buff Points) בהתאם לביצועים שלהם במשחקים בהם היא תומכת.

BUFF. משחקים ומרוויחים

כיצד פועל המודל הכלכלי של BUFF?

התוכנה מאפשרת לקחת מידע מהמשחק כמו: זמן משחק, הישגים, ניצחונות, ולכמת אותו ל-buff points. עם ה-buff points ניתן לקנות משחקים, Gift Cards לחנות של XBOX וה-PSN, מוצרי גיימינג פיזיים כמו עכברים ומקלדות ועוד. הפלטפורמה מתגמלת גיימרים ככל שהם משחקים יותר ומרוויחים יותר נקודות והישגים.

השירות הוא חינמי אך קיים גם מודל Premium חודשי המאפשר להשיג יותר buff points פר משחק. בנוסף למודל הנ"ל לפי גלובס נמסר שרוב הכנסות החברה מגיעות בעיקר מפרסום בפלטפורמה.

המשקיעים מבינים שהכסף הגדול נמצא בגיימינג

ל-BUFF שותפות גם עם חברת Overwolf, הפלטפורמה להפצה, שיווק ומונטיזציה של אפליקציות ומודים למשחקי מחשב. ההנפקה מאפשרת למשקיע הממוצע לראות שיש משמעות פיסקלית (פיננסית) לגידול ופיתוח תחום הגיימינג, והוא לא מפספס הזדמנות.

לפני שבוע נחתם הסכם חסות עם ארגון טים פיינסט (Team Finest), קבוצת ה-eSports המקצוענית הגדולה בישראל בסך עשרות אלפי שקלים." מבין השמות הבולטים של המשקיעים של טים פיינסט ניתן למצוא את סטטיק שיתפקד גם כשגריר מותג לחברה.

מדובר בפרקטיקה ידועה וחכמה של משקיעים שהם גם פרזנטורים של מותג. ניתן לראות דוגמאות עם בר רפאלי ומותג Hoodies שבו היתה מושקעת ועומר אדם עם מותג VERSO של אופטיקנה שהיה שותף ופרזנטור בעבר וכעת משמש כפרזנטור בלבד. המהלך מאפשר גם לחסוך בהוצאות חלקיות כמו שיווק ופרסום.

על הסכם החסות אמר עילי דה-בר: "מדובר בחסות אסטרטגית במטרה לגרום לצמיחת ענף ה- eSports בישראל ולהפוך אותו לענף משמעותי כמו שמתייחסים אליו בכל העולם."

ההשקעה ב-BUFF היא רק ההתחלה

על ההנפקה של BUFF אמר אמיר נחום, סמנכ"ל Value Base חיתום, אשר הובילה את ההנפקה: "שוק הגיימינג העולמי נמצא בצמיחה אדירה ובישראל ישנן חברות טכנולוגיה רבות העוסקות בתחום. אנו מאמינים כי ההצלחה הגדולה בהנפקת באפ טכנולוגיות תביא חברות נוספות מהענף לבורסה בתל אביב".

ניתן לראות שהמשקיעים ב-2021 נוהרים לגיימינג. ולשמחתם, תודות לקורונה יש הרבה יותר גיימרים כי עדיין מסוכן לצאת החוצה ברוב חלקי העולם ובנתיים ה-eSport מאפשר לעשות כסף מהבית וגם ליהנות.

גיימינג. התקדמנו קצת מאז המשחק Space Invaders

שוק הגיימינג בצמיחה, וגם נגזרותיו ואחיו של הגיימינג כמו סטרימינג. אם יש לי, כמשקיע פוטנציאלי, כיסים עמוקים ב-2021 אני אבחן את השוק ואבין מי מהשחקניות (סליחה על משחק המילים) יכולה להניב לי תשואה עתידית גבוהה ואליה אפנה את המשאבים שלי. כמו כן, אם עולם התוכן של המשקיע חופף לתחום ההשקעה, כולם מרוויחים.

חשוב לומר שטרנדים כאלו הם מאוד דינמיים, היום זה גיימינג, מחר זה משהו אחר, נמשיך לעקוב ונאחל למשקיעים, לגיימרים ולחברות בהצלחה.

הצטרפו אלינו לקבוצה הרשמית של TekTok לדון על גיימינג ונושאים אחרים.

**אין לראות במאמר זה ובמידע ו/או הניתוח הכלולים בו הצעה או המלצה לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. הניתוח במאמר זה נעשה בהתבסס על מידע אשר פורסם ו/או היה נגיש לכלל הציבור ומידע אחר ומידע הנובע ממקורות אחרים, הנחזה כמידע מהימן, וזאת, מבלי שטקטוק ביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנותו. האמור לעיל אינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע או השקעה זו או אחרת. לפיכך, האמור לעיל אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ/שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. לא מומלץ לקבל החלטות השקעה בהסתמך על מאמר זה בלבד ויש להתייעץ עם בעל רישיון מתאים בטרם ביצוע כל השקעה שהיא.

TekTok logo