המכשיר ניתן בידי Huawei לצורך הסקירה
Huawei Mate 20 Pro: סקירה למשתמשי אייפון ומשתמשי אנדרואיד

לקח קצת זמן ולכן במקום סקירה רגילה החלטתי לעשות משהו קצת שונה. בטח כבר קראתם סקירה אחת או שתיים וראיתם כמה סרטונים על המכשיר, אבל מה שעוד לא ראיתם זאת סקירה משולבת למשתמשי אנדרואיד ומשתמשי אייפון. סקירה למשתמשי אייפון זה קל, יש לי אייפון כבר יותר מעשור ואני יודע מה נותן לי ה-Huawei Mate 20 Pro עם מערכת האנדרואיד. לגבי סקירה למשתמשי אנדרואיד, אני יכול להעריך אילו יתרונות נותן ה-Huawei Mate 20 Pro לעומת מכשירים אחרים, שנתחיל?
מסך

המסך נראה לא רע בכלל
משתמשי אייפון:
המסך הוא די סטנדרטי למכשיר מ-2018. גדול, עם מגרעת (שאפשר לבטל, הודות לתוכנה יעילה). רזולוציה של 1440 x 3120 אבל לא רואים יותר מדי אפליקציות שתומכות בה. המסך מעוגל איפה בצד וזה לא באמת מפריע. המסך מאפשר גלישה מהנה וגם לשחק משחקים בכיף, סה"כ אחלה של מסך.
משתמשי אנדרואיד:
בניגוד לסדרת ה-Galaxy Note או סדרת ה-Galaxy Edge וה-Galaxy Plus, הקימור פה קטן בהרבה ומרגיש יותר טבעי מאשר גימיק. גם הקייסים עולים עליו בקלות ואני הרגשתי מוגן גם עם הקימור. הוא סימטרי מכל הצדדים אז לפעמים אני לא יודע באיזה צורה הוא כשהוא יוצא הכיס עד שאני מאתר את המצלמה, בלילה זה בכלל בעייתי. סה"כ מסך 2K אנדרואיד סטנדרטי שמתאים למכשירים של השנה הנוכחית.
סוללה
משתמשי אייפון:
יחסית לאייפון X, הסוללה בהחלט נותנת פייט רציני. זו לא הקיבולת אלא המכלול. טעינה מהירה של שעה מ-0 ל-100 וב-30 דקות מקבלים 70%, אפילו במטען המהיר של האייפון לא מגיעים לחצי מזה. אם קמתי בבוקר ושכחתי להטעין, מחבר את מכשיר למטען המהיר למשך 10 דקות ואני מוכן ליום עבודה, תענוג. טעינה הפוכה, אלחוטית, היא מאוד איטית וממש גימיקית, אבל נו שווין, זה היה מצחיק על הבמה.
משתמשי אנדרואיד:
קשה למצוא היום סוללה עם 4000 מילי אמפר חזקה, עם טעינה מאוד מהירה, וואווי קוראת לזה Super Charge, ובצדק. אישית לא אהבתי את ה-USB C יותר מדי, גם בגלל שיש לי כל כך הרבה מתאמים ואביזרים של המיקרו USB, אבל צריך להתקדם אני מניח והבנתי שאפשר לחבר עוד מלא דברים נחמדים אחרים. סה"כ סוללה של יום ומעבר לזה שגם איכשהו לא ממש מתחממת גם בעומסים גדולים הודות לקירור פנימי מיוחד, נחמד.
מצלמה

תמשיכו לגלול בשביל לראות סרטון מונפש של הבובה
משתמשי אייפון:
מאז האייפון 4 לא קיבלתי תלונות על תמונות מהאייפון שלי. אולי ב-6 פלוס עם הבאג המוזר שלהם שחלק מהתמונות יצאו מטושטשות. לא שמתי לב למשהו מדהים במיוחד. כן אהבתי שיש עדשה רחבה מאחורה ומקדימה, סלפי רחב זה ה-דבר! גם מצב לילה סבבה לגמרי, הזכיר לי נשכחות עם "מצב הלילה" בנוקיה עם דגם סימביאן.
משתמשי אנדרואיד:
למי שיש עדשה רחבה בטח כבר מכיר את היתרונות. החיקוי של אפל עם AR Emoji, קצת מביך אבל אהבתי את הגימיק של סריקת המוצרים וכמובן את סריקת האובייקטים.
סה"כ גם לנוט יש תמונות אחלה, ומצלמה זה לא הדבר הכי חשוב שיש במכשיר, בייחוד שאנחנו לרוב מסרסים את האיכות עם Whatsapp ופייסבוק. אפקט בוקה, או "מצב פורטרייט" הוא חביב אבל אהבתי אותו יותר באייפון משום מה וגם הפיד שלי.
ניסיון נוסף, עם הסריקה. הפעם בריקוד
Geplaatst door TekTok op Dinsdag 20 november 2018
סאונד
משתמשי אייפון:
לאחרונה אפל השקיעה בסאונד באייפון X ומעלה הסאונד נשמע נקי וחלק גם בווליום גבוה. בגדול ראש בראש ואם חייבים לתת "ציון" אני מעניק את היתרון לאייפון, אבל לא בהרבה.
משתמשי אנדרואיד:
גם כאשר השקע מחובר וחוסם את ה"רמקול" היחיד במכשיר שומעים סבבה לגמרי. סאונד בסדר גמור למכשיר ברמת מחיר כזו.
ביצועים
משתמשי אייפון:
פה יש בשורה של ממש. המכשיר פשוט מטוס סילון. אם להוריד אפליקציה באייפון X לוקח נניח 20 שניות, אז המייט השובב יעשה זאת ב-5 שניות. הוא פשוט מטוס סילון. חיפוש בגוגל על 4G היה פשוט מדהים לעומת האייפון. מהירות מטורפת, לא מתחמם, מוריד אפליקציות וגם מפעיל אותם במהירות שיא. מה שכן פתיחת המצלמה לפעמים קצת איטית, טוב זה בגלל כל הפיצ'רים כנראה.
משתמשי אנדרואיד:
ה-Huawei Mate 20 Pro הוא בלי עוררין ביי פאר מכשיר האנדרואיד הכי מהיר שאני נתקלתי בו. הוא זה לוקח בקלות כל גלקסי (יצא לי קצת להתעסק עם הגלקסי אש 10 והוא לא היה מהיר יותר) וגם וון פלוס. תאכלס ראש בראש, נראה לי שהפוקופון F1 הכי התקרב אליו, אבל גם הוא נשאר מאחור. אני אפילו לא מדבר על geekbench ומדידות פין אחר, אני מדבר נטו על התחושה והמרגש ביום יום, תענוג.
משחקים
וואווי לא שוכחת להזכיר גם את משתמשי הסוויץ׳ עם הכרזת ה- Mate 20X הענק.
Geplaatst door TekTok op Dinsdag 16 oktober 2018
משתמשי אייפון:
המייט 20 פרו הוא חיה רעה. זה עוד לפני חברו המייט 20 X עם השלט שמתחרה בסוויץ' והבלגן. הוא פשוט טס. "אוכל" כל משחק בקלות, קל כבד, בינוני. מוריד אותו במהירות שיא וגם מתקין אותו. זמני טעינה אפסיים, חוויה ייחודית לגיימרים. אם יש לכם איזה שלט XBox עם בלוטוס בכלל מחכה לכם חוויה שחבל"ז, גם בחיבור עם הכרומקאסט לטלוויזיה זה עבד לא רע.
משתמשי אנדרואיד:
כנראה מכונת המשחקים הכי משומנת שראיתי. יחסית למשל לנוט שהוא היה המתמודד הקודם אותו בדקתי. הוא מוריד את המשחקים מאוד מהר וגם מאפשר להריץ אותם בקלות תענוג לכל גיימר, בייחוד עם אביזרים חיצוניים.
גן פתוח ממש

אפשר לחבר למכשיר לא מעט אביזרים בזכות חיבור ה-USB-C
משתמשי אייפון:
אי אפשר לדבר על המייט בלי לדבר על הגן הפתוח מאוד של גוגל. פורטנייט, או סתם משחק של חבר או בטא של מפתח, הכל אפשר להתקין ובקלות. רק צריך את ה-APK, ואני מתכוון ה-כ-ל… באייפון יש רק חנות אחת וזהו, לא מדבר על אייפון פרוץ כרגע.
משתמשי אנדרואיד:
אתם כבר מכירים את הפתיחות והאופציות להתקין הכל, רק אציין שפורטנייט וגם PUBG ו-GTA ממש זורם פה ☺
אבטחה
משתמשי אייפון:
זיהוי הפנים עובד מאוד מהר, מה שגורם לי אולי לחשוב שהוא פחות מאובטח. גם טביעת האצבע על המסך מזכירה לי את הפתיחה הבוסרית של הנוט 8, לפעמים כן לפעמים לא, סביבות ה-40% הצלחה. עוד פיצ'ר שפחות אהבתי. כמו כן, אם לא פותחים את המכשיר הרבה זמן הוא מבקש קוד, למה?!
משתמשי אנדרואיד:
כמו שעבדתי על הנוט 8 שלי עם תמונה, המהירות בה הוא נפתח גורמת לי לחששות. אהבתי שאפשר לפתוח נעילה גם עם Ok Google, זה נחמד מאוד ולא הכרתי את זה במכשירים אחרים אבל לא נראה שזה ייחודי למייט 20 פרו.
סיכום

צולם בתנאים ממש לא אידיאלים
משתמשי אייפון:
פה אני בטח אתקל בלא מעט ביקורת, כי אני אמור להסביר פה על למה לעבור מאייפון לאנדרואיד, וזה כבר עשינו גם בפודקאסט וגם בכתבה נפרדת. יש הרבה יתרונות לאנדרואיד מול האייפון אבל דווקא הבאגים הקטנים, כמו # באינסטגרם למשל, שנראה מאוד לא חברותי הוא מה שעשוי להשאיר אותי עם האייפון.
משתמשי אנדרואיד:
כנראה מכשיר האנדרואיד הכי טוב שראיתי. זה עוד לפני שדיברתי על גימיקים נוספים שבו כמו ה-IR, סריקת אובייקטים, סריקת מאכלים, וידאו חכם מפריד צבעים ועוד. זה פשוט מכשיר טוב, אפילו מאוד, ניכר כי וואווי למדה מהמתחרות מה לא לעשות והציגה את פסגת הטכנולוגיה שהיא יכולה. גם המחיר בהתאם אבל עדיין יותר זול מהאייפון XS בגרסא הבסיסית. הזוי, אפל תתעוררי!
רוצים לדבר על זה? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק שם אנחנו מעלים דברים מעניינים הקשורים לקבוצה וגם כאלו שלא 🙂
