גילוי נאות
Unbiased

סקירה וגילוי המשחק התאפשר בזכות חברת היח"צ

סקירת מובייל: Raid: Shadow Legends

החברה Plarium הישראלית/עולמית אשר נמכרה לאריסטוקרט האוסטרלית השיקה היום משחק חדש ל-iOS ולאנדרואיד בשם Raid: Shadow Legends והיא מראה שאפשר ללמד מובייל ישן טריקים חדשים.

משחקיות וקרבות

מדובר במשחק מבוסס תורות עם אלמנטים של RPG ועבודה בקבוצות. כל סשן משחק אורך מספר דקות ובו נאלץ לעבור 3 רמות של אויבים. לפעמים יהיו גם בוסים. במהלך המשחק אנחנו משדרגים את הדמות הראשית שלנו וגם דמויות משניות.

המשחק מאוד מאוד עשיר מהבחינה הזאת, ולמרות שהוא כן קורץ לארנק שלנו כמעט בכל מסך תפריט (עוד על כך בהמשך), המשחק מאפשר לשדרג את הדמויות והאלמנטים מסביב ברמה מאוד גבוהה. ניתן לשדרג את הדמות עצמה בקרב. לספח דמויות שיעזרו לנו להילחם, לשדרג את הנשקים והשריון של כל דמות וכן הלאה.

חשוב לי גם לציין שהמשחק נבדק על מכשיר אייפון X והוא רץ חלק באופן מלא עם אפס זמני טעינה וגרפיקה מרשימה.

עולם המשחק

המשחק מחולק למספר עולמות אשר הראשון בהם הוא הקמפיין הרגיל. בסוף כל שלב בקמפיין (אשר מכיל כ-5 מסכים), נילחם בבוס וכן, כמו שהתמונות מעידות יש גם בוסים דרקונים.

מעבר לקמפיין ישנם שלבי Dungeon, אשר יהוו אתגר גדול יותר אך יתנו לנו גם Loot או פרס, שווה יותר. בדאנג'ן של המינוטאור למשל, נמצא מגילות אשר מאפשרות לשדרג את הנתונים הראשיים של הדמות, כמו הוספת הגנה, התקפה ועוד. שינויים אלו יהיו קבועים.

מעבר ל-Dungeons, ישנה אפשרות להילחם מול שחקנים אחרים, להצטרף לגילדות, או Clan שונות ולקבל פרסים לפי הגילדה שבחרנו. אני מודה שבתור חובב סינגל לא התעמקתי בזה אבל אפשר להילחם מול אויבים אחרים ואף קיימת אפשרות להילחם לצד הגילדה שבחרנו בבוסים גדולים במיוחד.

כסף לא גודל על עצים

עד כה סיפרתי על משחק די מעניין, עם אפשרויות פיתוח דמות חביבות ואפילו עוד לא דיברתי על מצב Auto, אשר מאפשר לנו להילחם על אוטומט כאשר האלגוריתם בוחר את התקפות והגנות, עובד לא רע. אבל מה עם הכסף?

כאמור חברות כמו Plarium עושות לא מעט כסף ממשחקי מובייל וכל זמן המשחק שלי רק חיכיתי מתי אני אתקע ב-Pay Wall, או חומה אשר בשביל להתקדם דרכה אני אצטרך לשלם כסף אמיתי, האמת הופתעתי לטובה.

אל תבינו לא נכון, המון דברים במשחקים יעלו לנו כסף או משאב משחק. קרבות למשל לוקחות אנרגיה, משחק מול שחקנים אחרים ייקח מטבעות זהב, שדרוג דמויות ורכישת דמויות חדשות יעלו מספר רב של מטבעות כסף ועוד. אבל, בתוך כל זה ולמרות הפרסומות שקופצות של מבצעים (בכסף אמיתי), לא נתקלתי בחומה של ממש.

אני לא יכולתי לשדרג את הדמויות שלי יותר מדי, לא יכולתי ליצור את ה"היתוך דמויות" או Fusion עם דמויות אחרות ועוד מספר דברים נוספים אבל יכולתי להמשיך לשחק, שזה מה שבאמת יגרום לשחקנים להישאר בעולם המשחק. חשוב לציים שככל שאנחנו יותר בעולם המשחק אנחנו מרוויחים יותר כסף ומשאבים רק על על היותנו בתוך עולם המשחק והשלמה של משימות צד שונות.

אני עדיין משחק במשחק והוא ממש מהנה והדמות הראשית שלי ברמה 10 ואני כבר זומם על הקמפיין והבוס הבא.

סיכום

Raid: Shadow Legends הוא משחק חינמי באמת אשר יספק זמן רב של הנאה מבלי לשלוח יד לארנק הווירטואלי. כן, הוא בהחלט ינסה לשלוח את ידו הארוכה לשם אבל לא ימנע שעות משחק נוספות במשחק סטייל RPG  מבוסס תורות חביב שכזה. שווה לכם לנסות, זה חינם מה אכפת לכם?

הורדה לאייפון

הורדה לאנדרואיד

 

אהבתם את הסקירה? תעקבו אחרי עמוד האינסטגרם שלנו, שם אנחנו מעלים דברים מגניבים ומוצרים מעניינים.

בואו נדבר על המשחק החדש גם בקבוצה שלנו, זה (גם) חינם! 😛

TekTok logo