השעון שנסקר הוא בבעלות פרטית.
Samsung Gear S3 Frontier – השעון החכם האולטימטיבי?
בואו נניח את זה על השולחן כבר עכשיו: שעונים חכמים הם לא לכל אחד. למעשה, נראה כי העולם מתחלק לשני חלקים עיקריים: אלו שלא מבינים מי צריך שעון חכם לכל הרוחות, ואלו שירגישו כאבי פנטום במידה וישכחו את השעון החכם שלהם בבית. אני משתייך לקבוצה השניה. הייתי ממאמצי "הגל השני" של הטכנולוגיה, כלומר אלו שנכנסו לעולם הזה קצת אחרי ש-Pebble שלחו את השעונים הראשונים לתומכי הקיקסטארטר. מפה לשם היום אני עם ה-Gear S3 Frontier מבית סמסונג ורציתי לשתף בחוויות.
עוד גילוי נאות: יש לי יחסי אהבה-שנאה עם סמסונג. הייתי מהראשונים שהביעו בהם תמיכה, ניהלתי פורומים וקהילות של משתמשי סמסונג, אך גם כתבתי והתראיינתי בנושא "סינדרום המוות הפתאומי" של מכשירי הגלקסי S3 – כשהגנת ה-KNOX היתה המסמר האחרון בארון, הרגשתי נבגד והצהרתי שלא אשתמש עוד במוצרי החברה.
ובכל זאת…
שנים עברו, ביטים רבים זרמו בסיבים של בזק, ובשלב מסויים הנחתי את העקרונות שלי בצד כשקיבלתי הזדמנות לעבור למכשיר Galaxy S8+ במחיר זעום יחסית, וכך הפסקתי את הרומן הממושך שלי עם המכשירים הסיניים המפלצתיים ו"חזרתי לתלם" עם מכשירי "מיינסטרים" שאפשר גם להשיג עבורם כיסויים…
במקביל, חיפשתי את השעון החכם האולטימטיבי. מ-Pebble הראשון והמעולה התקדמתי לגרסה הצבעונית שלו. ההודעה על סגירת החברה הייתה מעין מכה מתחת לחגורה, שכן הייתי רגע מהזמנת ה-Pebble 2. היות וההחלטה לעזוב אותם התקבלה עבורי, בדקתי מה קיים בשוק.
עברתי מספר שעונים חכמים סיניים זולים. החל מכאלו עם מערכות הפעלה פרטיות (big no no) ועד כאלו עם אנדרואיד "רזה" מלא. זה לא היה זה. כגימיק – זה נחמד, אבל זה לא daily driver, כפי שמתארים זאת בפורומי המפתחים. לא שעון ליומיום.
עידן ה- Android Wear
לאחר זמן מה, נתקלתי ב-Huawei Watch הראשון ולא עבר זמן רב עד שהרגשתי שהגעתי לנחלה. שעון מעולה, מוצלח טכנית, מבוסס Android Wear—מה עוד אפשר לבקש?
כמובן שתוך זמן קצר התקנתי עליו רום מותאם אישית, קרנל יעיל ומהיר במיוחד וביצעתי root. משתמש לא ממוצע אמרנו?
זאת הייתה אמורה להיות זוגיות יציבה, אך נפל דבר והשעון הפסיק לעבוד לאחר מגע עם מים. כן, השעון אמור להיות חסין מים (IP67), ואכן עבר לא מעט טבילות—עד שהגיעה זו שחיסלה אותו. אתם יודעים איך אומרים: זה עובד, עד שזה לא עובד—ואז סיכוי הכשל הוא 100%. בהיותי מכור ובהינתן העובדה ש- Ticwatch החדש מושק אלוהים-יודע-מתי, הייתי זקוק לפתרון מהיר.
פוגש את ה-Gear S3 Frontier
אכן, במהרה היקום הוביל אותי ל- Samsung Gear S3 Frontier, גרסת הבלוטות' שלו (עדיין אין מה לעשות בישראל עם גרסת ה-LTE).
עבר זמן מה, וחזרתי עם רשמים.
העיצוב
הפרמטר הראשון שבחרתי להתייחס אליו, ולו רק כדי להוריד אותו מהשולחן, הוא נושא הנראות, שאני לא מרגיש שזוכה להתייחסות מספיקה בכלל בסקירות. מדובר במוצר לביש, אקססורי לכל דבר ועניין.
לעומת שעונים אחרים שהיו לי או ניסיתי, אני מרגיש שה-Frontier פגע בסוג של sweet-spot מבחינת האיזון בין הגודל, הצורה והעיצוב. נכון, לא מדובר בשעון קטן, ועיצובו מעט יותר "ספורטיבי" מגרסת ה-classic שלו, אך הוא עדיין נראה נהדר בעיניי.
גרסת ה-Frontier כוללת חוגה (bezel) ניתן לסיבוב שאמנם מוסיף לגודל, אך גם תורם ליראות הספורטיבית. הרצועות אינן שיא הנראות, אבל הן ניתנות להחלפה בכל רצועה סטנדרטית אחרת, כך שזו לא בדיוק בעיה מבחינתי; חבר סיפר לי שהוא מחזיק מספר רצועות ומחליף ביניהן לפי הצורך: רצועות "פשוטות" יותר לאימון, מתכתיות לפגישות ואירועים ורצועות בעלות מראה קליל יותר ליומיום. שוקל לאמץ את הגישה!
חלק מהמכשירים הסיניים שניסיתי נראו כמו קופסא קטנה על היד, היו נתקלים בדברים, צוברים שריטות ובאופן כללי מושכים תשומת לב – לא בקטע טוב. נכון שעיצוב הוא נושא של טעם אישי אבל אני סבור שסמסונג עשו פה עבודה נהדרת ביצירת מראה ספורטיבי/מקצועי, מבלי להקריב יותר מדי.
מערכת ההפעלה: טיי-מה?… טייזן!
אחד הנושאים המרתיעים ביותר מבחינתי היה עניין מערכת ההפעלה. לאחר תקופה עם Android Wear, חששתי מאוד ממערכת הפעלה פרטית וקניינית שאינה קוד פתוח.
התרגלתי כבר למצב שבו לכל דבר שאני רוצה יש אפליקציה ייעודית מעוצבת היטב, ולכן תפיסתית התקשיתי מאוד להצדיק מול עצמי שימוש במערכת הפעלה שמבחינת הרעיון שלה נתונה לגחמות סמסונג.
אבל כאמור לא הייתה לי ברירה, השעון הקודם שלי נמצא בגן העדן לשעונים.
להפתעתי, טייזן התגלתה כמערכת הפעלה אינטואיטיבית וקלילה מאוד. כן, אפילו יותר מאנדרואיד! כמה שניסיתי למצוא דברים שיצדיקו את הכעס ההיסטורי שלי כלפי סמסונג בהיבט של מערכות לא יציבות ולא יעילות – התבדיתי מהר. שני כפתורים, מסך מגע והחוגה המקיפה אותו הם כל אמצעי הקלט הרלוונטיים.ואני חייב לציין שהשימוש בחוגה לגלילה ומעבר בין מסכים הוא מהנה במיוחד.
אם באנדרואיד עדיין הייתי נתקל בהאטות כאלו ואחרות (כן, גם עם קרנל מקוסטם), כאן נראה שלא משנה כמה עומס אוכל לזרוק על מערכת ההפעלה, לא אוכל למצוא דרך לגרום לה לקרטע – יתרון גדול מאוד בעיניי.
האפליקציות
הרושם הראשוני שלי מבחינת יכולות והיצע אפליקציות ב-Gear S3 Frontier היה שלילי, אבל במהלך הימים שעברו מאז, למדתי שכמשתמש אנדרואיד לשעבר, הייתי פשוט צריך לזרוק מספר קונספציות קודמות – ושלכל דבר יש פתרון. נכון, אני מוגבל לחנות האפליקציות של סמסונג והיא משמעותית פחות מלוטשת מה-Play Store, אבל כן הצלחתי למצוא פתרונות לכל השימושים האזוטריים שהיו לי בשעון האנדרואיד שלי.
שליטה בהתקני בית חכם מהשעון? יש אפליקציה לזה. לא רשמית, אבל עובדת. אין עדיין ספוטיפיי? לא נורא, יש לזה פתרון. פונקציות קבועות שהייתי משתמש בהן ואינן עוד? אפליקציה ש"משקפת" ווידג'טים מהטלפון למסך השעון הציגה בפניי פתרונות שלא עמדו לרשותי גם עם האנדרואיד.
אבל לא הכל ורוד. כמשתמש המתקדם שהנני, במהרה בדקתי שימושים מתקדמים יותר, ושם הרמתי גבות מספר פעמים. לדוגמא: סמסונג שיחררו תוכנה שולחנית ליצירת watchfaces. אלא מה? מסיבה שאיש אינו מבין, לא ניתן להציג גם נתוני מזג אוויר וגם נתוני חיישנים. מה?! מה הקשר? למה שלא אוכל להציג גם מד צעדים, וגם את הטמפרטורה בחוץ? בתור חברה שדאגה ל-ecosystem מדהים בכל הקשור לבריאות וחיישנים (מד דופק, לחץ דם, רויית חמצן, מד מרחק, מד צעדים, מד הגבהה ועוד), קצת תמוה שלא ניתן להשתמש בזה לצד נתוני מזג אוויר. כל קהילת המפתחים מחזיקה אצבעות שמדובר במגבלה תוכנתית שתיפתר בקרוב.
האירוני הוא ש-watchfaces שמיוצרים דרך מערכות צד ג', דוגמת ה-watchface שהכנתי לעצמי באמצעות אפליקציית WatchMaker תומך בכל האמור.
הפיצ׳רים
סמסונג חושבים בצורה שונה ועושים דברים אחרת.
בתור משתמש שלפעמים עונה להודעות דרך השעון, למשל, הכרתי מימיי כמשתמש אנדרואיד בצורך להתקין מקלדת, להחזיק אפליקציה ייעודית לכל מערכת מסרים מידיים שאני משתמש בה, ולדאוג לפתרונות שמשקפים התראות בצורה נאמנה.
בטייזן עדיין יש צורך במקלדת אם רוצים להקליד בעברית, אך חסרונן של האפליקציות הייעודיות מורגש – בעיקר כי אין בהן עוד צורך. ההתראות עובדות בצורה טובה בהרבה ממה שאי פעם קיבלתי באנדרואיד וממשק קבלת ההודעות יעיל מספיק כדי לאפשר לי שימוש יעיל.
וכך, במקום להחזיק 7-8 אפליקציות, אני מסתפק ב-2-3, מה שבוודאי משפיע על הביצועים והתחושה החלקה. למעשה, במהלך השבוע הראשון לא ממש מצאתי צורך להתקין אפליקציה כלשהי, בעוד שבאנדרואיד אי אפשר היה אחרת.
הגישה הזאת מנחה את Gear S3 בפרמטרים רבים; הרבה דברים "פשוט עובדים", בלי צורך בפתרון תוכנתי כזה או אחר. הדבר נכון במיוחד עבור אלו שמחזיקים בטלפון של סמסונג – אנחנו נהנים מיכולות נוספות שמשתמשי טלפונים מתוצרות אחרות לא מקבלים, או מקבלים בצורה מצומצמת יותר. היות ויש לי, אני נהנה ממלוא יכולות החיבור. אולי האפליקציות שלהם לא הכי מלוטשות, אבל סמסונג בהחלט הצליחו להגיע למצב בו המכשירים מתוצרתם "מדברים" בצורה מושלמת אחד עם השני.
חבר ציין שחסרים לו כברירת מחדל פיצ'רים כמו סטופר, שהיה מצפה שיהיו מותקנים כברירת מחדל על התקן שהוא למעשה שעון, אך אלו ניתנים להורדה בחינם.
בנוסף, אף שאיני מנוסה בשימוש בשעוני אימון, למדתי להתלהב מהמוצע על ידי ה-Frontier. מלבד מסך המציג מזג אוויר, ניתן לעקוב אחרי לחץ אוויר, דופק ולחץ דם, רוויית חמצן, קלוריות, צעדים – בנוסף למהירות, מרחק, לחות ואף מספר הקומות שעליתי!
פיצ'ר שיכול להיות חביב או מעצבן הוא עניין ההתראות במצב של חוסר פעילות. לאחר ישיבה ממושכת, ה-Gear S3 Frontier מציע לקום לכמה רגעים, ללכת כמה צעדים – או לבצע מספר תרגילים ספציפיים (מתיחות וכדומה).
יכול להרגיז, כן, אך אני עדיין בשלב שבו אני מנסה להקשיב לשעון 🙂
כן חשוב להגיד שה- S-Voice נופל ברמה שלו וביכולות שלו מה- Google Assistant, עליו למדתי להסתמך גם בניהולי האישי וגם בשליטה על אביזרי הבית החכם.
לעת עתה, לא אוכל לצוות על השעון שלי לתאם לי פגישה עם לקוח במשרד שלו בעוד שבוע או להדליק את האור אצלי בחדר. זה קרוב, אבל זה עוד לא שם. אני מעריך שברגע שה-Google Assistant יומר לטייזן, וההגמוניה הבלעדית של סמסונג תיסדק, השעון יהפוך לשימושי בהרבה. נחזיק אצבעות!
וגם, אני יודע שיש עדיין אופציות שטרם חקרתי: סנכרון מוזיקה למכשיר וצימוד אוזניות בלוטות' תוך הפיכת השעון לנגן מוזיקה עצמאי, סנכרון תמונות והצגתן, Samsung Pay שהולך לחולל כנראה מהפכה בעולם התשלומים, שימוש בשעון לצורך אימון "מקצועי" ולא חובבני, ניווט באמצעות השעון בלבד… אבל עוד אגיע לזה.
החומרה
מעט מוזר לדבר על חומרה בהקשר של שעון, אבל היות ומדובר במחשב לכל דבר ועניין, זה פרמטר שיש להתחשב בו.
דגם ה- Frontier מתהדר בתצוגה בגודל 1.3" הארוזה ב63 גרם (בלי הרצועות). המשקל הזה תומך במעבד ליבה כפולה Exynos ו-4GB של זיכרון פנימי לצד 768 MB של RAM.
החיבוריות שלו מבוססת Wi-Fi ובלוטות', שכן דגם ה-LTE טרם נתמך בארץ (לפחות עד שסימים אלקטרוניים יהפכו לסטנדרט גם כאן).
קיים גם רמקול קטן ומיקרופון, שאיני משתמש בהם. אבל אלו מכם שרוצים "לזהם" את המרחב הציבורי ולשמוע מוזיקה תוך שיתוף הסביבה, או לנהל שיחות טלפון עם הזרוע. יכולים.
השעון כולל גם רכיב GPS מובנה ומגוון רחב של חיישנים, שרובם משרתים אפליקציות אימון ואת תשתית ה-S-Health של סמסונג. כאמור, קיים אפילו חיישן שמודד כמה קומות טיפסנו ברגל.
הטעינה
כל זה מוחזק בחיים על ידי סוללת 380mAh Li-ion. בנושא הזה אציין כי למרות שמדובר בשיפור קל למדי לעומת ה-Huawei Watch, התוצאה מרחיקת לכת. מטען לשעון היה חלק מהפק"ל הקבוע שלי, ולרוב, לקראת שעות הערב הייתי צריך לדאוג לחבר אותו למקור חשמל כדי שלא ייכבה. לעומת זאת, ה-Frontier חי לנצח, ככל הנראה. נכון לרגע כתיבת שורות אלו, השעון נותק מהמטען שלו לפני 3 ימים, ומצב הסוללה עומד על 33%. מטורף.
בהקשר הזה, הטעינה היא אלחוטית, בתקן Qi. בערכה מקבלים מטען אלחוטי מגנטי מעוצב , כך שמדובר גם במטען וגם בסטנד מרשים (עבור ה-Huawei, חבר הדפיס לי סטנד במדפסת תלת-מימד והעברתי את דיסקית ההטענה דרכו). עצם קיום ההטענה האלחוטית חוסכת ממני מצב מציק מאוד שכבר למדתי לחיות איתו: מציאת נקודות המגע. היות והסוללה היתה שובקת חיים מוקדם יחסית, הייתי מוצא את עצמי מחבר את הדיסקית ללפטופ כבר בשעות הצהריים – רק כדי לגלות בדיעבד שהחיבור לא היה טוב והשעון לא הוטען. בנוסף, ההטענה האלחוטית מנעה את הצורך בחיבורים חיצוניים – מה שאני משער שתרם לקבלת התקן IP68 לחסינות לאבק ומים.
חפרת מספיק – האם אתה ממליץ?
עבור משתמשי טלפונים חכמים מודרניים של סמסונג, כן, ללא ספק.
מי שזקוק לשעון חכם, וכבר משתמש בטלפון של סמסונג, זה no-brainer. החיבור ביניהם מדהים באיכותו, ופשוט עובד.
עבור בעלי טלפונים אחרים, ייתכן שהייתי ממתין.
Tizen 3 מעבר לפינה, והיא אמורה להוסיף יכולות חדשות לשעון – מה שכנראה יפתח דלת לקפיצת מדרגה בפיתוח עבור השעון.
כמובן שזה מתייחס למשתמשים מתקדמים.
כשעון חכם, מדובר במוצר מרשים מאוד, שאינו חף מבעיות אך סך חלקיו מציע משהו שלם ומיוחד במינו. אני אישית אוהב את המראה שלו ונהנה ממהירות התגובה וחוויית השימוש.
לא מדובר בשעון הזול ביותר אך גם לא היקר ביותר; ומחירו הממוצע בשוק הולם את ההיצע.
רוצים ציון? 8 מתוך 10 חורים ברצועת הסיליקון 🙂
אם אהבתם את הכתבה ואתם רוצים לקרוא עוד כתבות בנושא, עקבו אחרינו בדף הפייסבוק שלנו.